miércoles, 20 de febrero de 2013

TORTILLA DE PATATAS



 Ingrediente pentru o tigaie de 24 cm:
4 cartofi potriviti
4 oua
o ceapa
sare
piper
ulei



Se curata cartofii si se taie felii, potrivit de groase si se pun la prajit  pana se inmoaie( nu trebuie sa ramana crocanti).


  Intre timp se bat cele 4 oua ca pentru omleta si se taie ceapa marunt.
 
 
 
 
Cand sunt cartofii aproape prajiti se scot din  ulei, se scurg bine si se rezerva si in alta tigaie( de 24 cm) se pune ceapa la calit in putin ulei.



  Dupa ce ceapa s-a calit putin se adauga cartofii scursi de ulei, in aceeasi tigaie.




Se sareaza si pipereaza si se amesteca cartofii cu ceapa, zdrobind un pic cartofii. Apoi se adauga ouale batute.






Se amesteca bine pana ce oul se imprastie uniform intre bucatile de cartofi, se niveleaza compozitia si se lasa la copt 4-5 min pana ce se leaga.





Dupa ce s-a prajit pe o parte se pune o farfurie intinsa care sa cuprinda toata suprafata tigaii si dintr-o miscare se intoarce tortilla pe farfurie, apoi se lasa sa alunece din nou in tigaie pentru a termina de prajit pe cealalta parte.




  Se poate servii ca atare , taiata in portii . Eu am preparat un sos de ton din conserva la care am adaugat ceapa taiata foarte marunt si maioneza de casa( la o cutie de ton de 52g adaug 2 linguri de maioneza). Baietelul meu il mananca pana si intins pe paine ,in loc de paté.



 Pofta buna!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario