miércoles, 6 de febrero de 2013

COVRIGI POLONEZI








Ingrediente:

100 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie
75 g zahar
sare
un plic zahar vanilat
550 g faina

Pentru uns foile:
50 g unt
1 lingura de zahar pudra cu vanilie

Pentru uns covrigii:
1 galbenus
2 linguri de lapte

Sirop:
3 linguri miere
100 ml apa


Punem intr-un castron faina si facem in centru o gropita, in care punem drojdia amestecata cu 1 lingura de zahar si un pic de lapte caldut si se lasa asa 5 minute. Trecute cele 5 minute adaugam restul de zahar dizolvat in lapte si zaharul vanilat si incepem sa framantam.  Apoi, adaugam untul topit, dar nu fiebinte si sarea si continuam sa framantam pana obtinem un aluat elasti si nelipicios.





Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si il lasam la loc caldut pana isi dubleza volumul, cam o ora jumate.
Dupa ce a crescut, rasturman aluatul pe masa de lucru si-l framantam pentru a scoate aerul din el. Impartim aluatul in doua parti si intindem din fiecare, cate o foaie cat mai dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.




Untul frecat cu zaharul pudra si zaharul vanilat il impartim si pe el in doua si ungem fiecare foaie, dupa care impaturim foaia pe jumatate si taiem fasii late de 2 cm. Fiecare fisie o taiem pe jumatate pe lungime  lasand un capat netaiat.






Rasuscim cele 2 fasii si formam covrigii.
Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si-i ungem cu galbenusul desfacut in 2 linguri de lapte.



 
 
Se da tava la cuptor, la 170º C pana ce covrigii se rumenesc frumos deasupra.
Intra timp pregatim siropul: se amesteca mierea cu  apa, siropul astfel format se incalzeste putin pana ce mierea se topeste.
Se toarna siropul peste covrigii fierbinti, exact cand ii scoatem din cuptor.
 
 

 
Reteta de covrigi am gasit-o pe blog-ul LaAncuta si m-am gandit la ea vreo doua saptamani, asa ca azi i-a venit randul.
 
 

 
 

DELICIOSI!!!!!!!








 

No hay comentarios:

Publicar un comentario