lunes, 11 de febrero de 2013

LIPII









Ingrediente:

360 g faina( reteta era cu 280g faina integrala si 80g faina alba)
170g iaurt
130 ml lapte
1/2 lingurita praf de copt( bicarbonat)


Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, se adauga laptele si iaurtul si se amesteca cu o spatula. Se poate adauga un pic de apa daca aluatul este prea fainos.
 Se continua framantatul aluatului cu mana in bol, sau pe masa de lucru, se mai adauga faina daca se lipeste de masa sau de mana. Trebuie sa iasa un aluat uniform si moale.




Se lasa aluatul sa se odihnesca 10-15 min acoperit cu un prosop sau invelit in folie de plastic, ca sa nu se usuce.



Trecute cele 15 min se mai framanta pe masa timp de 5 minute. Se omparte aluatul in 16 parti egale din care se modeleaza bilute. Se lasa pe masa de lucru acoperite cu folia de plastic pentru 5 min.



Apoi incepeti sa le intindeti cu sucitorul in cercuri foarte fine , cam de1,5mm grosime.


 
 
In acelasi timp se pune la incins o tigaie, fara ulei. Se pun pe rand lipiile la copt la foc mediu.
 
 


Veti observa cum lipiile incep sa se umfle. Aceste umflaturi arata ca aluatul este bine facut. Se intorc pe partea cealalta cand aluatul s-a rumenit, cand apar pete maronii.




Pe parcurs se scot toate si se pun sub un prosop, ca sa nu se usuce.



Asa se coc toate lipiile, se servesc calde si daca raman pentru a doua zi este bine sa se pastreze intr-o punga, sa nu se usuce.

Am folosit lipiile pentru un kebab cu piept de pui:





 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario