Ingrediente pentru o tava de 40x25 :
6 oua
300 g zahar (200 + 100)
1 pachet unt
150 g miez de nuca
200 g faina
3 linguri cacao
zahar vanilat
1 plic praf de copt300 g zahar (200 + 100)
1 pachet unt
150 g miez de nuca
200 g faina
3 linguri cacao
zahar vanilat
Se amesteca untul cu 200 g zahar si zaharul vanilat . Dupa ce se omogenizeaza, adaugam cele 3 linguri de cacao si miezul de nuca maruntit.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, impreuna cu faina si praful de copt.
Asa arata aluatul inainte de a fi pus in tava.
Se toarna aluatul intr-o tava, este indicat sa folositi hartie de copt. Tava trebuie sa fie destul de mare, pentru ca prajitura sa iasa subtire de 2 degete.
Se da la cuptorul incins la 200 grade timp de 15 minute, pana se formeaza o crusta deasupra. In timp ce aluatul sta la cuptor, se amesteca galbenururile cu restul de 100g zahar.
Cand aluatul este intarit deasupra, turnam glazura din galbenus si mai dam la cuptor inca 10 - 15 minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce se scoate din cuptor se presara cu ciocolata de menaj rasa.
DELICIOASA!!!!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario