sábado, 30 de marzo de 2013

MUCENICI MOLDOVENESTI



Ingrediente:

1,1 kg faina
sare
35 g drojdie
200 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie si de portocala
3 oua
400 ml lapte
100 g unt topit
100 g nuci macinate
100 g miere

Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijloc si se pun drojdia dizolvata, sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de citrice, 3 oua.

 
 
 
Se adauga laptele si se framanta incorporand treptat toata faina de pe margini. Cand incepe sa se formeze aluatul se adauga si untul.
 


Se pune intr-un lighean uns cu ulei si se lasa la crescut in jur de o ora.
 
 
 

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se imparte in doua , apoi fiecare parte se ruleaza ca un snur si se imparte in 20 de bucati cat mai egale. Trebuie sa obtinem 40 de bucatele.

 
Se ia fiecare bucata si se ruleaza pe blatul de lucru pana ajunge la 35-40 cm si arata ca un snur. Capetele se unesc apasand bine cu degetele. Colacelul format se rasuceste si astfel se formeaza mucenicul (sfintisorul). Imbinarea trebuie sa fie la mijloc, deoarece atunci cand rasucim se va acoperi de cealalta parte a colacelului. Se formeaza toti sfintisorii si se pun pe o tava tapetata cu haetie de copt.


 
Se lasa la crescut circa 30 minute si se coc 30-35 minute in cuptorul preancalzit la 180º.
 
 
 
 
Proaspat scosi din cuptor,se ung imediat cu miere si se presara nuca macinata.
 
 
 
 
 
 
Este prima data cand am facut mucenici moldovenesti si au iesit pufosi si deliciosi.
 
Reteta a fost inspirata de pe "Bucataria Irinei".
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario