sábado, 30 de marzo de 2013

PRAJITURA CU GEM







                                                                       Ingrediente:
                                                                           -1 ou,
-9 linguri zahar,
-6 linguri de ulei,
-9 linguri lapte,
-coaja rasa de lamaie,
             -o lingurita praf de copt stins 
-faina cat cuprinde,
Umplutura:
-un borcan gem(de 400 g)
-2 linguri stafide(cca 50 g),
-nuca tocata(cam 100 g),
 
 
Se mixeaza oul intreg cu zaharul pana ce acesta se topeste apoi se incorporeaza putin cate putin uleiul.
 
 
 
 

 
Se adauga laptele, apoi coaja de lamaie si in final praful de copt stins . Se framanta cu faina pana se obtine un aluat care poate fi intins in foaie. Din acest aluat se opreste cam o mana care se framanta in faina in continuare pana devine tare, bun de dat pe razatoarea cu gauri mari.






Intr-o tava de 20/28 si tapetata cu hartie de copt se aseaza aluatul intins in foaie de cca 1 cm. Se da la cuptor 10-15 min dupa care se scoate si se aseaza umplutura de gem, nuci tocate si stafidele hidratate in rom.

Aluatul pe care l-am oprit si in care am incorporat faina mai multa pana devine foarte tare il razuim deasupra prajiturii si se da din nou la cuptor pana se rumeneste deasupra.


 
 
Prajitura cu gem se taie cat inca este calda si se serveste pudrata cu zahar pudra…
 
 
 
 
 

DELICIOASA!!!!!

Prajitura am gasit-o pe pagina TeoBucatar.














 

No hay comentarios:

Publicar un comentario