sábado, 26 de enero de 2013

TORT DE MERE SI CREMA DE ZAHAR ARS



    
 


  Ingrediente:
 3-4 mere (manzanas)
8 oua  ( huevos)
500 ml lapte( leche)
16 linguri zahar ( cucharas de azucar)
3 linguri faina ( cucharas harina)
scortisoara (canela)
1 plic praf de copt ( 1/2 sobre levadura quimica)
2 pliculete zahar vanilat ( 2 cucharas de azucar vainillado)


 

6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului .

Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul caramelizat; peste punem scortisoara si 2 linguri de zahar si le dam pentru 10 - 15 minute la cuptor.
 
 
 

Cat stau merele la cuptor pregatim crema de zahar ars astfel : mixam bine 5 oua, apoi adaugam pe rand laptele, 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se da vasul iar la cuptor pentru 30 minute.
 

 
 
 Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata crema de zahar pregatim pandispanul din 3 galbenusuri frecate bine cu zaharul, peste care punem albusurile batute spuma si apoi treptat 3 linguri de faina si praful de copt.



Aluatul il turnam peste crema si il mai lasam la cuptor pana se coace (facem proba scobitorii).

Dupa ce s-a copt pandispanul, lasam sa se raceasca, dupa care rasturnam tortul pe un platou, fara sa ridicam vasul in care s-a copt. Dupa cateva minute tortul se va desprinde singur de peretii vasului. E bine, totusi, sa lasam vasul peste platou pana se raceste de tot (il dam la frigider) si sa ridicam incet vasul si sa verificam daca este desprins de tot tortul.
 



Se poate servi ca atare sau decorat. Eu am facut frisca din 400 ml smantana lichida si am ornat cu zahar caramelizat , din care am facut desene pe o hartie de copt , pe care le-am rupt la intamplare si presarat peste frisca.
 
  
 
 
 


 DELICIOS!!!!!






 

No hay comentarios:

Publicar un comentario