Ingrediente:
3-4 mere (manzanas)
8 oua ( huevos)
500 ml lapte( leche)
16 linguri zahar ( cucharas de azucar)
3 linguri faina ( cucharas harina)
scortisoara (canela)
1 plic praf de copt ( 1/2 sobre levadura quimica)
2 pliculete zahar vanilat ( 2 cucharas de azucar vainillado)
6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului .
Merele
le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul caramelizat; peste
punem scortisoara si 2 linguri de zahar si le dam pentru 10 - 15 minute la
cuptor.
Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata
crema de zahar pregatim pandispanul din 3 galbenusuri frecate bine cu zaharul,
peste care punem albusurile batute spuma si apoi treptat 3 linguri de faina si
praful de copt.
Aluatul il turnam peste crema si il mai lasam
la cuptor pana se coace (facem proba scobitorii).
Dupa ce s-a copt pandispanul, lasam sa se
raceasca, dupa care rasturnam tortul pe un platou, fara sa ridicam vasul in care
s-a copt. Dupa cateva minute tortul se va desprinde singur de peretii vasului. E
bine, totusi, sa lasam vasul peste platou pana se raceste de tot (il dam la
frigider) si sa ridicam incet vasul si sa verificam daca este desprins de tot
tortul.
Se poate servi ca atare sau decorat. Eu am facut frisca din 400 ml smantana lichida si am ornat cu zahar caramelizat , din care am facut desene pe o hartie de copt , pe care le-am rupt la intamplare si presarat peste frisca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario