lunes, 28 de enero de 2013

CUIB DE VIESPE

 


 
  Pentru aluat:           
  •   500 g faina
  •    25 g drojdie
  •    50 g unt
  •    200 ml lapte
  •    70 g zahar
  •     2 oua
  •   
  •    Pentru umplutura:
  •     200 g nuci macinate
  •     200 g unt, 150 g zahar
  Pentru sirop:   200 ml lapte , 150 g zahar


Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si putina faina si se lasa creasca. Ouale se freaca cu zaharul se adauga drojdia, untul si treptat faina alternand cu lapte.Daca este nevoie se mai adauga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut 40 de minute.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Intindem o foaie de aluat apoi intindem untul peste ea cu grija astfel incat sa acoperim toata suprafata, punem nuca si rulam.






Taiem rondele de 1- 1,5 cm  si in partea de jos, care va sta pe tava,se strang marginile pentru a evita scurgerea untului.
Punem rondelele intr-o tava unsa cu unt sau acoperita cu hartie de copt si coacem timp de 25-30 de minute la foc mic.


 
 
 

Cand sunt aproape gata scoateti tava si turnati usor,pe fiecare, laptele cu zahar (incalzit,in prealabil pana la dizolvarea completa a zaharului) si mai dati la cuptor 10-15 minute. Se scot din tava fierbinti.











DELICIOASE!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario